Magunkról

NKFIA_infoblokk_kerettel_program_allo_2019_HU.png


DRPETERFY.pngA Diagnosticum Zrt. legfőbb törekvése és célja, hogy szakmailag magas színvonalat képviselő berendezésekkel, reagensekkel és szolgáltatásokkal járuljon hozzá a minőségi egészségügyi ellátáshoz.

Ez az elkötelezettség tette lehetővé, hogy a cég fennállásának több, mint két évtizede alatt meghatározó szereplővé váljon a laboratóriumi diagnosztikai termékek és szolgáltatások területén.

A Diagnosticum múltja a növekvő szakmai elvárásoknak való megfelelés és az ehhez szükséges belső átalakulások története.

A Zrt. jogelődje a Diagnosticum Kft. 1989. novemberében alakult meg. Tevékenységét 1990-ben 8 főállású munkatárssal, bérelt helységekben és laboratóriumokban kezdte meg. Az elinduló cég az akkor szokásosnál gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatásával a laboratóriumi diagnosztikai piac magyarországi szegmensében hamar megszerezte a vezető helyet.

Kezdetben elsősorban saját névvel forgalmazott importált reagenseket, majd szélesítve termékpalettáját, nagy nemzetközi gyártók hazai forgalmazójává vált. A beszállítókkal szorosan együttműködve sikerült elérni, hogy a vérvételi csövektől kezdve a labor reagenseken keresztül a nagy laborautomatákig a labordiagnosztikai termékek csaknem teljes skáláját képesek vagyunk partnereinknek biztosítani. Export tevékenységünkkel itthon gyártott reagenseket szállítunk a világ számos országába.

Legfontosabb termékeink a Siemens kémiai, hematológiai, immunológiai automatái és reagensei; az ezeket összekötő automatizációs rendszerek; a BioMérieux mikrobiológiai készülékei és tesztjei; az Arkray vizelet analizátora és az Iris vizeletüledék vizsgáló automatája; a Becton Dickinson preanalitikai és egészségügyi eszközei valamint a Fisher Scientific katalógusának termékei.

Logisztikai csapatunk biztosítja a termékek pontos és gyors eljuttatását az ország egész területére. A műszerek forgalmazását professzionális technikai szolgáltatás egészíti ki, mely mára kilenc szervizmérnökkel tizenöt gyártó műszereinek teljes körű szervizét látja el 24 órás ügyeletben.

A diagnosztika dinamikusan fejlődő szektorában, elsősorban az immundiagnosztikumok területén, a Diagnosticum fejlesztő részlege számos, nemzetközi elismerést is szerzett terméket fejlesztett ki és gyárt. Emellett az egyetemek orvosi karának egyes klinikáival, tanszékeivel és akadémiai kutatóhelyekkel együttműködve számos kutatási projektben is részt vesz, melyeket az ismert hazai (OM, OMFB, GVOP) támogatók mellett az Európai Unió is támogatásra méltónak ítélt.

A fejlődést több sikeres belső átalakulás kísérte. Ennek főbb mérföldkövei, az Rt-vé alakulás 1993-ban, az újpesti telephelyünkre költözés 1995-ben, egy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése 1998-ban, ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer sikeres bevezetése 2001-ben és az ISO 14001:2004 környezetirányítási rendszer bevezetése, valamint a Certified Siemens Service Partner elismerés elnyerése 2011-ben.

A Diagnosticum alapító tagja a magyar in vitro diagnosztikai társaságnak, a HIVDA-nak.

A Diagnosticum jövőben is partnerei szakmai elvárásainak minél szélesebb körű és magasabb színvonalú kiszolgálására törekszik. E cél eléréséhez készült el egy új oktató központ a cég újpesti telephelyén, ahol különböző szimpóziumok, a felsőfokú képzésbe illeszkedő kurzusok és szakmai továbbképzések szolgálják a laborszakmát.

Folyamatosan fejlesztjük és képezzük a Diagnosticum szakértői csapatát, hogy pontos és tartalmas tanácsokkal tudják segíteni partnereinket napi munkájukban és terveik megvalósításában. Célunk, hogy tapasztalatainkra építve a jövőben még magasabb szinten tudjunk megfelelni a szakma által támasztott kihívásoknak.