Siemens személyre szabott képzési terv

2013-05-10

Deerfield, Ill., 2011. január 11 – Siemens Healthcare Diagnostics bemutatja a Személyre szabott Képzési Tervet (Personalized Education Plan (PEP)): az iparban első kompetencia alapú, kizárólag az egyénre fókuszáló klinikai laboratóriumi képzési modellt.  Az egészségügyi szakemberek saját személyi Avatar-juk vezetésével egyszerűen megtervezhetik és nyomonkövethetik a termékspecifikus, szakmai fejlesztő és munkakör vonatkozású kurzusok széles választékát. A rendszer biztosítja továbbá, hogy valamennyi tréning valós idejű tudás és szakértelem követelményeket elégít ki, s ezáltal a személyzet naprakészségét biztosítja.
 
Akkor, amikor a klinikai laboratóriumok vezetői létszám leépítéssel, költségkényszerrel és növekedő munkaterheléssel szembesülnek — miközben hozzásegítik az egészségügyi szolgáltatókat, hogy  minőségi betegellátást biztosítsanak — a képzés értéke egyre nagyobb fontossággal bír. A PEP megoldást nyújt ezekre a kihívásokra a professzionális egészségügyi képzés innovatív megközelítésével. Ez magánban foglalja a kompetencia alapú képzés, adminisztratív és nyomonkövető támogatás új standardjét, együtt a tananyag kialakításának a lehetőségével, a különböző tanulási igények támogatása érdekében.
 
“Azáltal, hogy ötvöztük a mai kor IT ismereteket a fejlett tanulásmanagement rendszerekkel, kifejlesztettük az Egyénre szabott Képzési Tervet (Personalized Education Plan) — egy magasan innovatív, kompetencia alapú tanulási megközelítést, mely forradalmasítja annak módját, ahogy iparágunk a képzéseket vezeti.” jelentette ki Chris Christopher, alelnök, Global Customer Solutions, Siemens Healthcare Diagnostics.
 
PEP olyan testreszabott laboratóriumi képzést nyújt, mely ötvözi az interaktív tréninget az önálló gyakorlással és értékeléssel, ezáltal megerősíti és belsővé teszi a tanulást. Az online képzés bárhol és bármikor hozzáférhető, így kényelmesen felhasználható valamennyi műszak és személyzeti szint számára. A tananyag standardizált és örökzöld, biztosítva, hogy a személyzet konzisztens tudást kapjon függetlenül a műszaktól, a helyszíntől.
 
“PEP óriási előnyt jelent a laboratórium számára, mivel összehoz valamennyi képzési szempontot, mely mindig is elérhető volt offsite és online,” mondta Marilyn Leonard, Chemistry Supervisor, White Plains Hospital, White Plains, NY. “Lehetőséget biztosít a számomra, hogy folyamatosan elérjem és garantáljam, hogy mindenki a laborban - valamennyi műszak és személyzeti szint, akár teljes, akár részfoglalkoztatású — ugyanazon a kompetencia szinten legyen.”
 
Az on-line terméktréningek dinamikus menüjén túl, a PEP lehetőséget biztosít általános laboratóriumi témák és a betegség állapot management tanulmányozására.
A PEP három összetevőből épül fel:
•Tervezőm (My Planner): Lehetőséget biztosít a felhasználók és vezetőik részére, hogy megtervezzék a személyre szabott képzési tervüket, olyan kompetencia alapú kurzusok kiválasztásával, mely az adott munkakört támogatja.
•Tanterven (My Curriculum): Elindítja a felhasználó egyéni virtuális munkafüzetét, mely a tervezőben megtervezett valamennyi képzési aktivitást tartalmazza. A felhasználó kiválaszthatja és teljesítheti a tréninget akkor és ott, ahol és amikor csak számára kényelmes.
•My Transcript: A tanuló nyomonkövetheti a folyamatát és az állapotát valamennyi on-line tanulási és gyakorlati aktivitásának, valamint követheti a megszerzett Continuing Education (CE) (Folyamatos Képzés) kreditpontjait.
 
A személyre szabott képzési terv kizárólag a Siemens Healthcare Diagnostics ügyfelei részére elérhető a vállalat Customer Care portfóliójának részeként, mely magában foglalja a szervizt, a terméktámogatást, a képzést és a tréninget, valamint a munkafolyamat managementet. A PEP jelenleg angol nyelven érhető el, de hamarosan több nyelven is hozzáférhetővé válik.
 
“Siemensnek régi hagyománya az ügyfél tréningek kevert szintű megközelítésében, a képzési központjaink elérhetőségének, helyszíni képzések, regionális események, technológiai alapú képzési rendszerek biztosításán keresztül, melyek mind a távképzéseket támogatják.” közölte Christopher. “A személyre szabott képzési tervvel felemeljük képzéstámogatási eszközünket a következő szintre.”
 
Virtuális PEP betekintés vagy további információk érdekében kérjük, látogassa meg a következő címet: www.siemens.com/pep
 
 
A Siemens Healthcare Sector a világ egyik legnagyobb egészségügyi beszállítója és iránymutató a képalkotó diagnosztika, laboratóriumi diagnosztika, orvosi információs technológia és hallássegítés területén. A Siemens által ajánlott termékek és megoldások a betegellátás teljes tartományát felölelik a megelőzéstől és korai kimutatástól a diagnosztikán és kezelésen át az utógondozásig. A legáltalánosabb betegségek esetében a klinikai munkafolyamat optimalizálásával a Siemens az ellátást gyorsabbá, jobbá és költséghatékonyabbá is teszi. A Siemens HealthCare világszerte mintegy 48.000 embert foglalkoztat, 2011-es forgalma (2011. szeptember) 12,4 milliárd euro volt 750 millió euro-s profit mellett. További információért látogasson el az alábbi oldalra: www.siemens.com/healthcare.