Siemens webinárium: Rovarméreg allergia

2013-07-11

A Siemens Online Education program keretében a Siemens honlapján keresztül interaktívan követhető szemináriumok érhetők el. Az előadásokon való részvétel ingyenes, csupán egy rövid regisztráció szükséges hozzá.  Az előadások valós időben követhetők nyomon, de a regisztrált érdeklődők számára még 365 napig hozzáférhető a Siemens honlapján az előadás anyaga. Tehát, ha az előadás időpontja nem alkalmas az Ön számára, regisztrálhat az esetben is, és megtekintheti azt bármikor, amikor Önnek megfelelő.

Szeretnénk figyelmébe ajánlani, és meghívni Önt a soron következő online oktatásra, melynek címe:

Molecular Components and Insect Venom Allergy: Shifting towards a New Testing Paradigm

Időpont:

2013. július 11. 16:00

Az előadás nyelve:

angol

A 2011-2012 WAO White Book on Allergy alapján a hártyásszárnyú-rovarméreg allergia (hymenoptera venom allergy, HVA) egy nagyon gyakori, globális egészségügyi probléma, és olyan eseteket említ, akiknek fullánk-indukálta nagy, helyi vagy szisztémás allergiás reakciója (anafilaxia) van. Tudja meg az előnyeit, hogy a rovarméreg-allergia diagnosztizálása során mik az előnyei a molekuláris allergén komponensek tesztelésének. Az előadó, Dr. Markus Ollert a molekuláris bőrgyógyászat és immunológia szakértője.

A HVA morbiditási aránya alá van becsülve. A méreg elleni pozitív specifikus IgE antitestek incidenciája magas az általános populációban. Dokumentálva lett, hogy az olyan egyéneknél, akiknél előző szisztémás reakció nincs a kórtörténetben, legfeljebb 50%-uknál halált okozó reakciók lépnek fel. A méreg molekuláris allergének használata segítheti az allergológust egy sokkal inkább személyre szabott és releváns szenzibilizációs kép meghatározásában minden egyes páciens esetén. Így a méreg molekuláris allergének segítik a klinikust a megfelelő méreg immunterápia kiválasztásában. Továbbá a méreg molekuláris allergének ideális eszközök a duplán érzékeny páciensek esetén a méh és darázs érzékenység elkülönítésére. Végül, néhány allergén nem található meg az extraktumokkal dolgozó klasszikus vizsgálatokban, és a méreg molekuláris allergének növelik a specifikus IgE vizsgálatok szenzitivitását hártyásszárnyú-rovarméreg allergiában.

A webinarium tartalma:

    •   A rovarméreg-allergiáról és a fő kiváltó allergénekről ismereteket nyújt

    •   Ismerteti a rovarméreg-allergia diagnózisának kritikus tényezőit

    •   Segít megérteni a klinikai hasznosságát és előnyeit a molekuláris allergén komponenseknek a rovarméreg-allergia diagnózisa során
    •   Bemutat egy új, in vitro diagnosztikai algoritmust a rovarméreg-allergiára vonatkozóan, mely a nyers extraktumokon és a molekuláris komponenseken alapul

Regisztráljon, és vegyen részt a webináriumon!

Regisztráció

A regisztráció során esetlegesen felmerülő kérdésekkel, kérjük, nyugodtan keresse szaktanácsadóinkat, készséggel állnak rendelkezésére!