Új segítség a cukorbetegség diagnosztizálásában és a veszélyeztetett rizikócsoportba tartozó betegek felismerésében

2013-08-13

Megbízható technológián alapuló megelőző gyógyászat a gyakorlatban

2012-es becslések szerint 371 millió ember él cukorbetegséggel, ezen emberek fele nem diagnosztizált1.  A gyors HbA1c ellenőrzés alkalmas arra, hogy segítse az orvosokat a diabetes elleni küzdelemben.

A DCA® HbA1c teszt, amelyet több mint két évtizede használnak a cukorbetegek monitorozására, most már alkalmazható a cukorbetegség diagnosztizálására és a cukorbetegség kialakulására hajlamos rizikócsoportba tartozó betegek felismerésére. A kettős felhasználású teszt – monitorozás és diagnosztizálás – 2013 májusától elérhető a következő cikkszámon: 10698915.

A SIEMENS elkötelezett a leginkább veszélyeztető betegségek elleni küzdelemben, beleértve az olyan krónikus betegségeket, mint a cukorbetegség. A korai felismerés és a szoros glikémiás kontroll segít enyhíteni a cukorbetegséget kísérő súlyos körülményeket: szív és vesebetegség, végtag neuropathia, retinopathia és stroke. Ennél is fontosabb azonosítani a betegek kockázati csoportba való tartozását, mert így életmód változtatással és/vagy gyógyszeres kezeléssel megállítható vagy visszafordítható a betegség. A vizsgálat alatt elkészülő eredmények lehetőséget nyújtanak a kezelőorvos számára, hogy a pácienssel azonnal meg tudja beszélni a különböző kezelési lehetőségeket.

Ennek köszönhetően egy kényelmesen és pontosan megválasztott időpont megszünteti a többszöri, vizsgálat előtti vérvétellel egybekötött viziteket vagy az eredmények elkészültét követő konzultációkat.

A DCA HbA1c teszt kit kiterjesztett felhasználhatósága a SIEMENS bizonyított teljesítményére épül.

A DCA™ rendszereket, amelyek technológiáját több mint 140 tudományos cikkben kiemeltek, négy HbA1c mérést végző orvosból három használja2.

A  DCA Vantage® készülék egyike annak a két point-of-care HbA1c-t mérő analizátornak, amelyek megfelelnek az NGSP által támasztott teljesítmény kritériumoknak3

1 International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas Fifth Edition. Available at: www.idf.org/diabetesatlas/europe. Accessed 8/2/12.

2 GHX Market Intelligence, market data report. 4Q 2012 Report.

3 Lenters-Westra E, Slingerland RJ. Clin Chem 2010;56(1):44.