Újdonságok a Diagnosticum kínálatában

2015-06-08
A centralizáció és az automatizáció világjelenség a diagnosztikában. Cégünk négy nagy megyei kórház laboratóriumának automatizációját valósította meg mostanáig. Az új Siemens APTIO rendszer automatizálttá teszi a minta áramlását az előkészítéstől (szortírozás, kupaklevétel, centrifugálás, clot ellenőrzés, aliquote készítés), az analitikán át, a tárolásig (archiválás, hűtött tárolás).
A most megjelenő Advia Centaur XPT immunkémiai, az Advia 360 és Advia 560 hematológiai, valamint az Advia Chemistry XPT kémiai rendszerekkel a legmodernebb laborokat tudjuk kialakítani. Az idei évben továbbá olyan új vizsgálatokkal is piacra lépünk, melyek a laboratóriumi diagnosztika területén egyedülállóak: ELF (Enhanced Liver Fibrosis) vizsgálat a májfibrózis stádiumának non-invazív kockázatbecslésére szérumból, molekuláris komponens alapú allergia diagnosztika a megfelelő immunterápia kiválasztásának segítésére, TSI vizsgálat, mely egy olyan speciális TRAK teszt, ami a TSH receptor antitestek közül csak a stimuláló antitesteket méri, szemben a stimuláló és blokkoló antitestek összmennyiségével.
A labordiagnosztikában egyre fontosabb szerephez jut az informatika. A Rapidcomm POC informatika lehetővé teszi az ágy melletti és sürgősségi diagnosztikai eszközök működésének központi felügyeletét. A bevezetés előtt álló SRS (Siemens Remote Service) rendszer lehetővé teszi a diagnosztikai berendezések távelérését, ezáltal a beavatkozások gyorsabbá, hatékonyabbá válhatnak. Ezek mellett olyan ágy melletti és háziorvosi praxisban használható diagnosztikai eszközöket is forgalmazunk, mint a protrombin/INR vagy a HbA1c vizsgálatára szolgáló analizátorok.